En dan is het ineens al 8 juni 2015. Wanneer ik morgenochtend op sta, ga ik – helaas – niet naar college, maar mag ik een bezoekje brengen aan het ziekenhuis voor de grote ik-wil-mijn-rijbewijs-houden-test. Ja, een test waarin ik moet bewijzen dat ik wel degelijk ‘goed’ genoeg ben om mijn rijbewijs te houden.
Hoe dan? 

Morgenochtend krijg ik weer 40 draden in m’n haar en op mijn gezicht geplakt waar ik de hele dag gezellig mee rond moet lopen. Alles behalve charmant en ik bereid mezelf alvast voor op het feit dat ik morgen weer als bezienswaardigheid wordt aangestaard. Je zou denken, je loopt toch de hele dag tussen allemaal andere ‘zieke’ en vreemd uitziende mensen, maar blijkbaar spande de dradenfabriek op m’n hoofd toch de kroon.

Wat ik morgen precies moet doen? Nadat ik word ingeplugd in allemaal registratiekastjes, moet ik 4 keer op de dag (om 09.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur) een test doen waarin ik in een schemerige tot donkere ruimte in een bed zit en dan 40 minuten wakker moet blijven. Aan het einde van het bed hangt een camera en in een kamertje ernaast zit een vrouw mee te kijken of ik daadwerkelijk wakker blijf. Doe ik mijn ogen dicht of begin ik te snurken? Dag rijbewijs.

Maar dat ga ik me natuurlijk niet laten gebeuren! Ik blijf het gek vinden dat zo’n test waarin ik 40 minuten wakker moet blijven zo’n opgave is voor mij. Ik had het er vandaag nog met een vriendin over dat het toch eigenlijk echt vreemd is dat het me zoveel moeite kost om gewoon eventjes 40 minuten m’n ogen open te houden als ik stil zit en niks mag doen, maar goed dat is nu eenmaal zo dus wat rest is honderd manieren bedenken waarop ik wakker blijf.

Zelf heb ik me vorig jaar al wat trucs aangeleerd door bijvoorbeeld veel water te drinken zo’n dag zodat ik gigantisch nodig moet plassen. Verder voeg ik daar morgen de volgende dingen aan toe in de hoop dat het wat oplevert:

1. Extra medicijnen – ga ik van stuiteren
2. Koffie – nog meer stuiter gevaar
3. Nog meer koffie – CAFFEINE
4. Ondergoed dat helemaal niet lekker zit – zooo, irritant
5. Een kriebeltrui – als er iéts is waar ik niet tegen kan

6. Een te strakke broek – AU
7. Elastiekje om aan te frunniken – hallo zenuwpees
8. Nagellak afkrabben – erg tijdrovend (dank je Anne)

Mocht je nog een briljante tip hebben, hoor ik het graag! Helpt ie kom ik je persoonlijk bedanken met een keertje taxi spelen, want als ik het haal betekend dat ik voor 3 jaar legaal mag rond scheuren! HOE MOOI ZOU DAT ZIJN?!!!

Oh en voor iedereen die morgen zin heeft om me te bestoken met flauwe filmpjes, voicememo’s, foto’s en sterke verhalen: heel graag! Dan heb ik tijdens zo’n test weer genoeg materiaal waar ik om kan lachen of aan kan denken.

Liefs, Pip

 

5 thoughts on “De rijbewijs test deel 2. Let’s do this!”

      1. Haha zeven bakken koffie met in allemaal suiker dus ik stuiter nog steeds haha. Ik heb het gehaald!!! Alleen nog tot donderdag wachten voor de officiële uitslag kan haast niet anders dan positief zijn maar durf toch nog niet te hard te juichen

          1. Haha ja ook echt! Heb net nog even out of the blue een muurtje in m’n kamer staan witten :p dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.