Bij dergelijke slaapstoornissen als narcolepsie blijft de kennis bij huisartsen en neurologen in reguliere ziekenhuizen vaak beperkt. Dit natuurlijk niet altijd zo: gelukkig zijn er inmiddels genoeg huisartsen die bekend zijn met narcolepsie én die doorverwijzen naar de juiste specialisten in ziekenhuizen. Toch wil ik je wijzen op de specialistische slaapcentra die er in Nederland bestaan.

Specialistische slaapcentra in Nederland

In Nederland zijn er drie centra die helemaal gericht zijn op narcolepsie (en epilepsie). Dit zijn specialistische slaapcentra waar de neurologen van alle soorten behandelmogelijkheden op de hoogte zijn en hier je goed bij kunnen ondersteunen. Niet alleen op het gebied van medicijnen, maar ook voor andere hulpvragen kun je er terecht voor bijvoorbeeld gesprekken met een maatschappelijk werker of juridisch advies ivm werkloosheid etc. Al deze mensen beschikken over voldoende kennis van narcolepsie waardoor zij beter in staat zijn om je te helpen. De drie specialistische slaapcentra in Nederland zijn:

Slaap-Waakcentrum SEIN

Locatie: Heemstede
Website: www.sein.nl/slaap-waakcentrum

Kempenhaeghe – Centrum voor slaapgeneeskunde

Loctie: Heeze en Oosterhout
Website: www.kempenhaeghe.nl

Ter info

Dit betekent overigens niet dat afdelingen in reguliere ziekenhuizen niet ‘goed genoeg’ zijn. In Nieuwegein zit er bijvoorbeeld ook een goede afdeling voor de behandeling van slaap- en waakstoornissen. Maar toch: mocht je dokter je doorverwijzen voor verder onderzoek m.b.t. narcolepsie, laat je dan doorverwijzen naar een van de specialistische slaapcentra.