Gelukkig zijn er meer mensen die schrijven over hoe het is om met narcolepsie te moeten leven. Ik heb er een aantal voor je op een rijtje gezet, waarvan ik denk dat deze zeker de moeite waard zijn om te lezen (en te volgen!).

Falling Asleep Elle (ENG)

Niet alleen een blog waarop je ervaringsverhalen kunt lezen Elle, een Australische dame met narcolepsie, maar waar je ook een schat aan informatie kunt vinden over narcolepsie. Falling Asleep staat vol met informatie over interessante onderzoeken en tips. Maar dat niet alleen: Elle is namelijk ook grafisch vormgever en heeft vele infographics ontworpen waarop wordt uitgelegd wat narcolepsie nu precies is. Heel handig als je bijvoorbeeld aan familie of vrienden wilt uitleggen wat ’t nu is.

Ga direct naar Falling Asleep

Ps. Op deze website worden nog een aantal engelstalige blogs over narcolepsie genoemd.


Wide Awake And Dreaming (ENG)

Dit is de website van de wereldbekende Julie Flygare: schrijfster van het boek Wide Awake And Dreaming: A Memoir of Narcolepsy. Deze Amerikaanse vrouw met narcolepsie spreekt regelmatig op medische congressen, organiseert internationale evenementen om bekendheid te creëren voor narcolepsie (of slaapstoornissen in het algemeen (bijvoorbeeld ‘Project Sleep’).

Ga direct naar de website van Julie Flygare


About That Blonde

Een derde blog die ik niet aan je voorbij wil laten gaan is die van Mariëlle. Niet alleen heeft ze te dealen met narcolepsie, maar ook met MS. Ze noemt het zelf een ‘pretpakket’ en dat zegt ook wel wat over de manier waarop ze in het leven staat: ondanks alles, is ze namelijk onwijs positief. En daar kijk ik tegenop. Op haar blog vind je dus niet alleen narcolepsie gerelateerde ervaringen, maar kun je juist ook even ‘wegdromen’ van alle ‘ellende’ en lezen over alles waar Mariëlle blij van wordt op het gebied van lifestyle, mode, hotspots en interviews met andere sterke vrouwen.

Ga direct naar About That Blond


Ken jij nog een interessante blog over narcolepsie die in dit rijtje thuis zou moeten horen? Geef het door: stuur me een berichtje!