Deze blogpost is een andere dan die jullie normaal van mij gewend zijn. Vorige week las ik namelijk de nieuwe reisblog van Sander Beukhof (aanrader!) waarin hij mij nomineerde voor de Liebster award. Totdat moment was ik nog onbekend met de ‘Liebster Award’ dat een virtuele award is voor beginnende bloggers om de persoon achter de blog beter te leren kennen. Beukhof, bedankt voor je nominatie en je vragen. Dit dwingt me weer eens om na te denken over mezelf en waarom ik deze blog anderhalf jaar geleden ben begonnen. Dus hier komt ‘ie.

1) Je schrijft over je slaapstoornis en hoe je ermee om gaat. Wanneer is Narcolepsie echt het meest onhandig?
Er zijn talloze momenten waarop het onhandig is, daarom zal ik ook nooit uitgeschreven zijn. De meest onhandige manier is toch wel tijdens de les, omdat ik dan veel lesstof mis en daarna bij groepsgenoten te rade moet gaan over wat er allemaal gezegd is. Vooral ook niet zo fijn voor hen dus.

2) Waar kunnen mensen je ‘s nachts voor wakker maken?
Haha, mij ’s nachts wakker maken is serieus gevaarlijk voor de persoon in kwestie. Maar als je me wakker zou mogen maken, kan dat altijd voor een reis. Of dat nu twee dagen Londen is of een maand Afrika.

3) Waarom ben je lieverluidanmoe (top naam trouwens) begonnen?
Bij het zoeken naar verhalen van mede narcolepsie patiënten kwam ik er achter dat er vrij weinig ervaringsverhalen te vinden zijn. In ieder geval in het Nederlands.  Maar dus naast het feit dat er gewoon weinig over te vinden is, merkte ik ook dat vrijwel niemand in mijn omgeving bekend was met de ziekte. Ik ben het in eerste instantie begonnen als een uitlaatklep voor mezelf en om meer bekendheid te krijgen voor narcolepsie. Nu blijkt dat veel mensen steun hebben aan mijn blog, wat mijn blog een extra reden heeft gegeven om er vooral mee door te gaan!

4) Hoe lastig is Narcolepsie tijdens reizen?
Of het nu gaat om korte of lange reizen, de narcolepsie kan mij altijd overvallen. Voor een autoritje van een uur kan het al lastig zijn. En wanneer ik in de trein zit slaap ik standaard binnen 5 minuten. Als ik op reis ben, heeft het juist vaak voordelen: vaak slaap ik in het vliegtuig al voordat we opgestegen zijn en word ik pas wakker als we lang en breed in de lucht zitten. Daarbij is in principe een gebroken nacht vanwege extreem vroeg opstaan om naar de volgende bestemming te gaan op reis ook geen punt, omdat ik op ieder tijdstip van de dag mijn slaap even kan ‘inhalen’. Ik heb simpelweg geen slaapritme. Reisgenoten hebben vaak moeite met die slaap inhalen d.m.v. een dutje. Dus ieder voordeel heeft z’n nadeel.

5) Kun je echt overal en op elk moment in slaap vallen?
Nee. En gelukkig maar. Ik voel de slaap altijd aankomen en eigenlijk gebeurt het me alleen als ik langdurig eentonige taken moet doen. Bijvoorbeeld stil zitten en anderhalf uur lang college volgen.

6) Ben je ooit in slaap gevallen terwijl je aan het wachten was op iets speciaals waardoor je datgene gemist hebt?
Haha, mooie vraag. Maar dat is mij gelukkig nooit overkomen. Ik heb inmiddels wel geleerd dat ik overal waar ik heen ga een wekker moet zetten: ook al zit ik vijf minuten in de trein. Een station verder wakker worden is me wel eens overkomen waardoor ik te laat kwam op m’n werk, maar dat gebeurt me sindsdien dus niet meer.

7) Hoe succesvol beschouw jij jouw blog over Narcolepsie? En waaraan merk je dat?
Ik denk dat een succesvolle blog voor iedereen weer iets anders betekent. Je zou denken dat je een succesvolle blog hebt wanneer je er geld mee kunt verdienen, maar dat vind ik niet van toepassing. Ik ben blij dat ik mijn verhaal kan delen en dat ik de wereld een beetje wijzer kan maken wat betreft over narcolepsie. Maar wat ik toch wel het grootste succes vind, is dat ik de laatste tijd regelmatig mailtjes krijg van mensen die ik niet ken, maar die kracht halen uit mijn blog. Dat is waar ik het voor doe en waarom ik vind dat mijn blog succesvol is.

8) Zijn er andere blogs over Narcolepsie en merk jij verschillen tussen die en die van jou?
Zoals ik al eerder schreef zijn er wel een aantal blogs over narcolepsie, maar niet veel en bijna niet in het Nederlands. Het verschil met mijn blog is dat ik in elke blog probeer om iets positiefs te halen uit de ellendige kant van narcolepsie, zodat iedereen die het leest aan het einde van het stuk toch een lach op z’n gezicht heeft.

9) Welke blogger/vlogger of ander persoon/dier is een inspiratie voor jou en waarom?
De blog van  Falling Asleep Elle inspireert mij door de illustraties over narcolepsie die zij plaatst. Haar illustraties geven perfect weer hoe narcolepsie eruit ziet en hoe onhandig het vaak kan zijn. Ik kan me ook erg vinden in haar verhalen, omdat de schrijfster net zo oud ik als ik. Tevens is Julie Flygare een enorme inspiratie. Zij heeft het boek ‘Wide Awake and Dreaming’ geschreven en is inmiddels een publiek persoon die overal ter wereld lezingen geeft over narcolepsie. Zij is wat dat betreft echt een voorbeeld voor mij.

10) Wat is je lievelingstaart?
Haha, goeie afsluitende vraag. Ik eet niet zo vaak taart, maar een van m’n favoriete is toch wel zo’n hele slechte Oreo taart.

Bedankt voor het lezen! En nu is het mijn beurt om een blogger te nomineren voor de Liebster award. Een lastige keuze, maar uiteindelijk nomineer ik de blog van vriendin Fleur: ‘Little Pink Pineapple, een blog over de meest leuke en bijzondere hotspots van Nijmegen (en omgeving). Dus Fleur, als je dit leest: it’s your turn! Hier mijn vragen voor jou!

  1. Waarom ben je deze blog begonnen?
  2. Erg leuke blognaam ‘Little Pink Pineapple’, maar waarom?
  3. Wat is je favoriete spot in Nijmegen?
  4. Wat is je favoriete spot in het buitenland en waarom?
  5. Wat bestel je het vaakst wanneer je een hotspot bezoekt?
  6. Wanneer is een zaak voor jou een hotspot?
  7. En wat is een absolute no go voor een potentiële hotspot, volgens jou?
  8. Welke andere blogs zijn voor jou een inspiratie?
  9. Wat maakt ‘Little Pink Pineapple’ anders dan andere blogs?

Liefs, Pip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares